Med ert bästa för våra ögon!

Väl valda leverantörer - produkter i världsklass.

Färgsäkert och kompetent.

Engagerad och kompetent personal, alltid med idéer och lösningsförslag nära till hands.

HANDLA SMART, HANDLA LOKALT!

Vi blir glada. Miljön blir glad. Och framförallt; vi kommer göra vårt absolut bästa för att du som kund skall bli nöjd.

/

Färg i Halmstad

Inspirerande färgidéer för ditt hem

Att förvandla ditt hem med färg är som att måla en konstnärlig tavla där varje nyans berättar en historia. Utforska inspirerande idéer som inte bara lyfter ditt rum utan även kompletterar skönheten. Från lugnande pasteller till djärva accentväggar - låt ditt hem spegla din personlighet. Oavsett om du letar efter en lugn grundton eller en dramatisk huvudnyans har vi alternativ för att göra ditt hem till en visuell pärla.

Att välja rätt kulör på din färg är inte bara en konstform. Låt dig inspireras av naturens nyanser och harmonisera dem med din kulör för att skapa en inbjudande atmosfär. Mörka jordtoner ger en jordnära känsla, medan ljusa nyanser öppnar upp och förstorar utrymmet. Börja din resa till ett vackrare hem med de kulöridéer som passar just din stil. Från traditionella kulörer till moderna toner - vi har allt för att göra ditt hem till en färgglad oas.


Utforska vårt sortiment av inomhusfärger

Upptäck vårt breda sortiment av inomhusprodukter. Varje produkt är noga utformad för att ge ditt rum det perfekta resultatet. De finns i olika glanstal från matt till blankt.


Välkommen in, eller ring oss!

Vi är aldrig längre än ett samtal bort, och butiken ligger i centrala Halmstad.

Besök oss

Färgab Boris Karlsson
Söndrumsvägen 39
302 37 Halmstad

Ring eller mejla oss

  Tel. 035 21 80 80
 Butik/förfrågningar: butik@fargab.com
 Ekonomi: halmstad@fargab.com

Företagsinformation

Färgab Boris Karlsson AB
Organisationsnummer 556192-4712
Grundat 1976


Så väljer du rätt utomhusfärg

Utomhusfärger ska inte bara vara vackra utan även tåliga mot väder och vind. Välj färger som står emot solblekning, regn och temperaturvariationer för att säkerställa att din färg i Halmstad förblir lika vacker i många år. Utforska tips och råd för att välja rätt färg för din uteplats eller hus. Vi erbjuder ett brett utbud av utomhusfärger med olika egenskaper för att möta dina specifika behov och göra din utomhusmiljö lika inbjudande som ditt inomhusutrymme.


Målningsverktyg och tillbehör

En lyckad målningsupplevelse kräver rätt verktyg och tillbehör. Från tvätt, penslar och rullar till täckmaterial och maskeringstejp - guiden till målningsverktyg och tillbehör hjälper dig att förbereda och genomföra ditt målningsprojekt på ett smidigt sätt. Ge din färg den perfekta omgivningen med professionella målningsverktyg.

Att måla handlar inte bara om kulör valet utan också om hur du applicerar den. Rengöring av ytan är lika viktig. Även utomhus är det viktigt att underhålla ytorna med tvätt för att din fasad skall klara väder och vind i Halmstad. Våra högkvalitativa målningsverktyg gör processen enkel och effektiv. Vi har allt du behöver för att göra din målningsupplevelse så smidig och problemfri som möjligt.

Frågor och svar om färg i Halmstad

När är färg för gammal?

Färg har oftast en hållbarhet på cirka 2-10 år beroende på förvaringsförhållanden. Om färgen har svarta prickar, ändrat konsistens eller luktar vidrigt är det bäst att undvika användning.


Vilka typer av färg finns det för inomhusmålning

För inomhusbruk erbjuder vi ett brett utbud av färger, inklusive latex och akrylfärg. Varje typ har sina egna fördelar och lämpar sig för olika ytor.


Kan ni skapa anpassade färgnyanser?

Ja, vi erbjuder anpassade färgblandningar för att matcha dina specifika önskemål. Kontakta oss för att diskutera dina behov.


Vilken typ av färg är bäst för utomhusbruk?

För utomhusbruk rekommenderas vanligtvis akrylbaserade färger på grund av deras hållbarhet och motståndskraft mot väderförhållanden för fasadytor. Vattenbaserad oljefärg för fönster och snickerier är vanligast.


Vilka tillbehör rekommenderar ni för en lyckad målningsupplevelse utomhus?

Förutom färg och penslar rekommenderar vi täckmaterial, tvätt, maskeringstejp, och slipmaterial för att förbereda ytor och säkerställa en professionell finish.


Hur lång tid tar det för färg att torka?

Torktiden varierar beroende på färgtyp och omgivningsförhållanden (temperatur och luftfuktighet). Generellt sett tar det några timmar för färgen att torka tillräckligt för att applicera nästa skikt. Då detta kan skilja sig från olika produkter är det viktigt att läsa produktinformationen som står på burken.

VÅRA LEVERANTÖRER

Färg, spackel & lim.

Beckers, Osmo, Jotun, Väggmaterial, Auson, Herdin, Falurödfärg (orginalet från Falun), Sioox, Organowood, Hammerite, M&P, Bostik, Keim, Hernia, Alfort, Hagmans, TEC 7, Plastikote, Little Greene, Zar

Tapeter och vägg

BoråsTapeter, Casadeco, Engblad & Co, Photowall, Midbec, Wood on Wall, Matthew Williamson, In Trade, TT Terminalen, Mr Perswall, Rebel Walls, Carma, Duro, Sandbergs, Majvillan, Lim & Handtryck, Caselio, Casamance, Sandersson, Morris & Co, Mimou, Osborne & Little, Zoffany, Romo, Thibaut, Little Greene

GOLV

Tarkett, Forbo, Arena, Golvabia, Duri, Kjellbergs,ASPECTA Elemental, BJELIN, Astroturf, Berry-Alloc, Dala Floda, NQD, SGD

Tillbehör, verktyg & övrigt

Anza, Sandvik, Orkla, Folkpool, 3M, Mäster, Embo, Nitor, Tasso, Tesa, Sheetrock, Jape, Konkret, Plastic padding