Med ert bästa för våra ögon!

Väl valda leverantörer - produkter i världsklass.

Färgsäkert och kompetent.

Engagerad och kompetent personal, alltid med idéer och lösningsförslag nära till hands.

HANDLA SMART, HANDLA LOKALT!

Vi blir glada. Miljön blir glad. Och framförallt; vi kommer göra vårt absolut bästa för att du som kund skall bli nöjd.

/

Golv i Halmstad

Inspirerande färgidéer för ditt hem

Att välja rätt golv för ditt hem i Halmstad är inte bara en praktisk övervägning utan också en möjlighet att skapa en estetiskt tilltalande atmosfär. Precis som färgpaletten du väljer för dina väggar, kan golvets material och färgtoner verkligen påverka hur ditt hem upplevs. Här är några inspirerande idéer och tips för att skapa ett vackert golv i Halmstad.

  • Naturens nyanser för inomhusgolv: Halmstad. Närheten till havet och omgivande natur, kan inspirera ditt val av inomhusgolv. Mjuka och naturliga färger som återspeglar sandens nyanser eller det gröna landskapet kan skapa en lugnande och inbjudande atmosfär. Trägolv i ljust eller mellanbrunt är en tidlös klassiker som passar väl in i den skandinaviska stilen.

  • Mörka golv för elegans: För dem som söker en mer dramatisk och elegant atmosfär kan mörka golv vara ett utmärkt val. Mörka träslag som valnöt eller ek ger inte bara en känsla av lyx utan kan också fungera som en vacker kontrast till ljusa möbler och väggar. Detta skapar en modern och sofistikerad look.

  • Kontrast med ljusa golv och möbler: Om du föredrar en luftig och ljus atmosfär kan du överväga ljusa golvtoner, såsom vit laserat trä eller ljusgrått laminat. Dessa färgval kan öppna upp rummet och skapa en känsla av rymd. För att skapa kontrast kan du lägga till möbler i djupare färger för att balansera utseendet.

  • Uppgradera utomhusutrymmet med trallgolv: När det gäller utomhusutrymmet är valet av material och produkter viktigt. Tex trallgolv, tillverkat av tryckimpregnerat trä, är ett populärt val i Halmstad. Det bör behandlas för att klara av väder och temperaturvariationer. Olja, terrasslasyr och kiselbehandling ger inte bara en naturlig och rustik känsla utan är också tåligt mot väderpåverkan.

  • Kombinera golvmaterial för visuell variation: För att skapa intressanta och visuella aspekter i ditt hem kan du överväga att kombinera olika golvmaterial. Till exempel kan du ha trägolv i vardagsrummet och vinyl eller laminatgolv i köket, vilket skapar en naturlig övergång mellan olika rum samtidigt som det ger en visuell variation.


Välkommen in, eller ring oss!

Vi är aldrig längre än ett samtal bort, och butiken ligger i centrala Halmstad.

Besök oss

Färgab Boris Karlsson
Söndrumsvägen 39
302 37 Halmstad

Ring eller mejla oss

  Tel. 035 21 80 80
 Butik/förfrågningar: butik@fargab.com
 Ekonomi: halmstad@fargab.com

Företagsinformation

Färgab Boris Karlsson AB
Organisationsnummer 556192-4712
Grundat 1976


Tips och råd

När du väljer golv ute i Halmstad är det viktigt att överväga faktorer som funktionalitet, stil och hur golvet kommer att påverkas av det lokala klimatet. Här är några tips och råd:


Fukt och temperatur

Halmstad har ett kustklimat med milda vintrar och svala somrar. Det är viktigt att välja ett golvmaterial som är tåligt mot fukt och temperaturvariationer. Trägolv behandlat för att vara fuktresistent eller laminatgolv kan vara bra alternativ.

Enkelt underhåll

Eftersom golvet är en daglig del av ditt hem är det viktigt att överväga underhållet. Laminatgolv är enkla att rengöra och kräver minimalt underhåll, vilket gör dem till praktiska val för många hem i Halmstad.

Anpassa efter rummets funktion

Olika rum har olika användningsområden, och golvet bör anpassas därefter. Tex kan tåligare golvmaterial som vinyl, laminat eller trä vara bättre för vardagsrum och kök. Däremot kan mjuka mattor vara lämpliga för sovrum för att skapa en varm och mysig atmosfär.

Prova provbitar

Innan du fattar det slutgiltiga beslutet är det alltid bra att ta med hem provbitar av de golvmaterial du överväger. Se hur de ser ut i olika ljusförhållanden och hur de matchar ditt befintliga möblemang och inredning.

Ta hjälp av oss

Vi förstår att valet av golv för ditt hem kan vara överväldigande, och det är här vi kommer in i bilden. Om du någonsin känner dig osäker på ditt val och behöver hjälp, är det alltid en bra idé att ta hjälp av vårt kunniga team här på Färgab. Vi finns här för att göra din resa till ett vackrare hem både enkel och inspirerande.

Frågor och svar om golv i Halmstad

Vilket golvmaterial är mest populärt för hemmet?

Olika varianter av trägolv är ofta det mest populära valet för hemmet, tack vare dess naturliga skönhet och mångsidighet. Även heltäckningsmattor har blivit populära igen.


Hur rengör jag laminatgolv på bästa sätt?

Använd en lätt fuktad Micro mopp för att rengöra laminatgolv. Undvik att använda för mycket vatten och använd gärna en mild rengöringsprodukt som är speciellt avsedd för laminatgolv.


Hur kan jag fixa repor på mitt trägolv?

Mindre repor kan täckas med möbelvax eller fyllas med träspackel. För djupare repor bör du överväga att anlita professionell golvslipare för att rätta till problemen.


Vad är skillnaden mellan trägolv och laminatgolv?

Trägolv har en naturlig känsla och kan i dom flesta fall slipas om för att förnya ytan, medan laminatgolv är konstgjort material.


VÅRA LEVERANTÖRER

Färg, spackel & lim.

Beckers, Osmo, Jotun, Väggmaterial, Auson, Herdin, Falurödfärg (orginalet från Falun), Sioox, Organowood, Hammerite, M&P, Bostik, Keim, Hernia, Alfort, Hagmans, TEC 7, Plastikote, Little Greene, Zar

Tapeter och vägg

BoråsTapeter, Casadeco, Engblad & Co, Photowall, Midbec, Wood on Wall, Matthew Williamson, In Trade, TT Terminalen, Mr Perswall, Rebel Walls, Carma, Duro, Sandbergs, Majvillan, Lim & Handtryck, Caselio, Casamance, Sandersson, Morris & Co, Mimou, Osborne & Little, Zoffany, Romo, Thibaut, Little Greene

GOLV

Tarkett, Forbo, Arena, Golvabia, Duri, Kjellbergs,ASPECTA Elemental, BJELIN, Astroturf, Berry-Alloc, Dala Floda, NQD, SGD

Tillbehör, verktyg & övrigt

Anza, Sandvik, Orkla, Folkpool, 3M, Mäster, Embo, Nitor, Tasso, Tesa, Sheetrock, Jape, Konkret, Plastic padding